Büşra, Baba Mesleğine Sarıldı!

Amasya’da yaşayan Büşra Sıvacı, üniversitede eğitim almasını sağlayan ayakkabı tamircisi babasına çıraklık yapıyor. Ayakkabıları ustaca tamir edip boyayan genç kız müşterileri şaşırtırken, çırak bulamayan babasının gururu oldu.

Üniversitede Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde okuyan 4. sınıf öğrencisi olan Büşra, memleketi Amasya’ya geldiğinde babasına çıraklık yapmaya başladı. Babası Mete Sıvacı, 135 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan bir usta ve çırak bulamayınca bu görevi kızına layık gördü.

Ayakkabı Tamirhanesinde Genç Kızın Ustalığı

Büşra, 7 metrekarelik tamirhanede eldivenlerini giyip ustalıkla ayakkabıları boyayarak müşterileri memnun etmeyi başardı. Bu yetenekli genç kız hem babasının işine katkı sağladı hem de müşterilerin takdirini kazandı.

Bir yandan tıbbi sekreterlik eğitimine devam eden Büşra, Kamu Personel Seçme Sınavı’na hazırlanarak tıbbi sekreter olarak atanmayı hedefliyor. Ancak baba mesleğini sevdiğini belirten Büşra, sınavı geçse bile babasına yardım etmeye devam edeceğini söylüyor.

Baba ve Kızın Gurur Dolu Hikayesi

Babası Mete Sıvacı, yıllardır çırak bulamamanın sıkıntısını çekerken, kızı Büşra’nın işe olan ilgisi ve başarısıyla gurur duyuyor. Büşra’nın iş bulamadığı sürece yanında çalışabileceğini belirten baba, işlerinin bereketli olduğunu ve insanların memnuniyetinin parasal kazançtan daha değerli olduğunu vurguluyor.

Müşterilerden Ali Çelebi de genç kızın ustalığı karşısında hayranlık duyduğunu belirterek, “Bu memleketin daha iyi seviyeye gelmesi için bize böyle çocuklar lazım” diyerek Büşra’nın takdire şayan bir örnek olduğunu ifade ediyor.

Amasya’da ayakkabı tamirciliği geleneğini sürdüren Büşra ve babası, hem işlerini ustalıkla yürütüyor hem de gelecek nesillere mesleklerini aktarmak adına anlamlı bir örnek teşkil ediyorlar. Büşra’nın kararlılığı ve başarısı, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.